TECNOLOGIA: Sagrada Família

TECNOLOGIA

La Sagrada Família és el monument més important de Barcelona, bàsicament el que representa Barcelona i a on diàriament hi ha milions de turistes atrets per la seva art tan característica.
Resultado de imagen de sagrada familia materials
Quins materials es fan servir i d'on s'obtenen?
-La pedra dels campanars del Naixement i de la Passió és sorrenca de la muntanya de Montjuïc de Barcelona. A causa de la poca disponibilitat d'aquesta pedra (les pedreres van tancar fa anys i només hi ha la que procedeix dels enderrocs d'edificis barcelonins), en els finestrals i en part de les torres i cobertes s'han utilitzat pedres diferents, com ara granits i altres arenoses. El formigó armat, també usat per Gaudí en els pinacles de la façana del Naixement, s'ha fet servir en la construcció de les naus, tal com ell va deixar indicat.

Quines tècniques s'utilitzen?
-S'han construït moltes voltes del temple aplicant la volta de maó de pla: aquesta tècnica, molt utilitzada en la construcció tradicional i molt arrelada a Catalunya, consisteix en superposar amorterades de dos a tres capes de rajola o maó per crear un conjunt molt resistent. Gaudí va adaptar la tècnica de la volta de maó de pla als hiperboloides i paraboloides. En els espais que deixen les filades de rajoles es col·loquen uns elements decoratius amb vidre de color verd i daurat que representen les fulles del bosc que ell volia representades a les voltes.
-Ara els materials s'han aplicat usant les tècniques que ofereix avui la tecnologia de la construcció.
TecnicaDetall01


Quin paper hi juga la informàtica?
-La pedra es talla amb sistemes de mecanització informàtica i els encofrats de formigó són diversos, des de fusta o metall tallats també amb l'ajuda de la informàtica, fins polièster i fibra de vidre o de poliestirè igualment modelats informàticament.

Quin tipus de grues i bastides s'utilitzen?
-L'any 2012 hi havia un total de cinc grues treballant en la construcció de la Sagrada Família. Davant la perspectiva de l'inici de la construcció de les torres més altes.
-Les bastides han de ser molt gran i resistents, ja que a molta altura hi ha més vent

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EDUCACIÓ FÍSICA: Entrenament a casa en temps de Covid-19

LLENGUA ANGLESA: Eating habits

CATALÀ: La dona de la meva vida