LLENGUA CATALANA: Recull de receptes familiars

Benvingudes, benvinguts al nostre espai!
Som els alumnes encarregats de l'assignatura de llengua catalana.
Abans, però, hem de dir que tot el grup ha redactat una recepta de cuina típica del nostre país d'origen a fi de treballar el tema que dóna nom al crèdit: La gastronomia.
 I ja que som un grup molt variat pel que fa al nostre origen ( Catalunya, Andalusia, la Xina, Uruguai, Geòrgia, Hondures, Perú, Líban i Equador) hem aportat una recepta facilitada per la nostra família. Ha estat enriquidor escoltar les àvies, els oncles, les mares i pares revelant els secrets de llurs receptes.
De tot el recull només n'hem triat quatre. La tria ha estat difícil, la veritat. Aquí en teniu un tastet.
   Resultado de imagen de bandera catalana  Recepta típica catalana:


CANELONS DE NADAL (per a 5 persones, 4 canelons per persona)

INGREDIENTS
Per als canelons:

-20 làmines de pasta de caneló.
-150g de carn de vedella.
-150g de llar de porc.
-50g de pernill dolç
-25g de foie gras.
-100g de pit de pollastre.
-1,5 got de llet.
-40g de mantega.
-25g de formatge rallat.
-1 ceba.
-1 tassa de vi blanc.
-1 cullerada de concentrat de tomàquet.
-1 got de brou.

Per a la beixamel:

-35 g de mantega.
-35g de maizena.
-3/4 litre de llet.

Preparació de la beixamel:

Es posa una mica de llet en un got i s'incorpora la maizena fins que aquesta es desfà. Per una altra banda, en una paella es posa la resta de la llet, la mantega i també un pessic de sal. Quan la llet de la paella es comença a escalfar, abans de bullir, es tira a poc a poc el got de llet amb la maizena ja desfeta. Es va remenant constantment fins que comenci a bullir i, per tant, a espessir. Un cop tingui l'espessor que nosaltres vulguem, la beixamel es retira del foc.

Preparació dels canelons:

1-Fregir la carn de vedella i el pit de pollastre sense ossos en una cassola amb oli per daurar-lo lleugerament.

2-Afegir la ceba ben trossejada, sofregir-la i quan estigui daurada afegir-li el vi fins que s'evapori.

3-Afegir el pernil, prèviament fregit, també s'incorpora el tomàquet i el brou. Es barreja i es deixa coure.

4-Passar la barreja per la màquina de triturar perquè quedi la carn picada molt fina.

5-S'afegeix el foie gras i es torna a posar a la cassola per aprofitar tota la substància. Es barreja i es retira.

6-Es bullen les làmines amb aigua i un raig d'oli uns 12 minuts. S'emboliquen els canelons i es posen en una safata.

7-Cobrir els canelons amb la beixamel (prèviament realitzada) i afegir el formatge rallat por damunt d'aquest.

8-Finalment, es posen els canelons al forn durant uns 10 minuts a uns 180 graus, i 5 minuts més per a gratinar-los.
Resultado de imagen de canelons de nadal

   Resultado de imagen de bandera xinesa Recepta típica xinesa:

XIAO LONG BAO (per a 8 persones)

 Ingredients:

- 460g de paleta de porc.
- 225g de gamba a trossets.
- 1 cullerada petita de vi d'arròs.
- 2 cullerades petites de sucre.
- 1/8 cullerada petita de pebre.
- 2 cebes tendres a trossets.
- 1/2 cullerada petita d'oli de sèsam.
-  2 cullerades de farina.
-  salsa de soja (opcional).
-  1 got d'aigua.

 Estris:

- Batidor.
- 1 bol.
- 1 cullera.
- 1 un ganivet.
- Recipients/plats especials per a xiao long bao.

Preparació de xiao long bao:

    En primer lloc, has  de barrejar els 8 primers ingredients de la llista dins un bol amb les quantitats nescessàries. Aquesta és la preparació de la carn de l'interior del xiao long bao.
    Ara, la part de l'exterior, s'ha de fer amb les dues cullarades de farina dins del batidor o a a má a un recipient. Primer aboques mig got d'aigua calenta, T'ha de quedar una massa enganxosa, si ho està massa, li poses més farina.
    Aquesta massa la divideixes en 4 trossos en forma de xurro. De cada xurro, en talles 10 trossets encara més petits.
    Amb els 10 trossets, els aplanes i han de quedar una forma rodona.
    Més tard, afageixes la carn del bol, amb una cullereta, a les masses rodones.
    S'ha de tancar i envoltar la carn amb la massa, hi ha una forma específica de tancar-la amb plecs.
    Quan s'hagin tancat tots( un total de 40) els cuines al vapor durant 8 minuts en el recipient/plat especial tipic dels xiao long bao de fusta.
    Finalment agafes salsa de soja per mullar els xiao long bao i ja són a punt per a menjar.











Resultado de imagen  Recepta típica georgiana:

JACHAPURI 

Ingredients:

-200g de farina.
- 1 sobre petit de llevat.
- 250g de sulguni (formatge típic de Georgia).
- 1 ou.
- Sal.
- 500/700 ml d'aigua.

Preparació del  jachapuri:

 Hem d'amassar la farina amb aigua i llevat, fins que agafi una textura tova. Després, la deixem reposar perquè pugi. Mentre la massa puja, batem el formatge - que prèviament hem ratllat- amb l'ou. Un cop ha pujat la massa hi passem un corró per tal que quedi ben fina.Seguidament  hi col.loquem el farcit ( del formatge ratllat amb l'ou)  a la massa i l'embolcallem. Després l'afinem  amb un corró. Finalment introduïm la massa al forn uns 20 minuts a 200 graus.




  Recepta típica uruguaiana:

Ingredients;
-100g de mantega.
-3/4 d'una tassa de sucre.
-1 ou.
-La pell d'una llimona // 1 culladareta d'essència de vainilla(opcional).
-1 tassa de maizena.
-1 tassa de farina de blat.
-1cullereta de pols d'enfornar.
-350g de dolç de llet.
-100g de coco rallat.
Preparació:
    Hem de batre la mantega amb el sucre fins que estigui cremós, després afegirem  el rovell de l'ou batint-ho bé. Hi afegirem la rallatdura de llimona (o vainilla). Barrejarem els ingredients secs i els afegirem a la preparació anterior  fins que no s'enganxi a les mans.  Ho deixarem reposar uns 15 minuts. i després ho tallarem a la mida desitjada. Després els posem en una safata amb mantega i ho enfornem a 180º uns 15 minuts,  els enlairem de seguida i els unim de  dos en dos fancint-los amb el dolç  de llet. Finalment els farem  rodar pel coco rallat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LLENGUA ANGLESA: Eating habits

EDUCACIÓ FÍSICA: Entrenament a casa en temps de Covid-19

TECNOLOGIA: Les impressores 3D