EDUCACIÓ FÍSICA: La Forja


LA FORJA
En els seus orígens, la forja manual fou un dels primers mètodes amb el que es va començar a treballar el ferro. En aquells temps el ferro s'escalfava a altes temperatures en un lloc conegut com "Forja". Es tractava d'un cicle repetitiu que constava d'escalfament a molt elevades temperatures, colpejat repetitiu amb un martell i refredat brusc amb aigua per aconseguir la major puresa de metall. El ferro s'escalfava al foc de la forja fins que es posava d'un color vermell viu i, seguidament, es procedia a colpejar amb diverses eines una i una altra vegada fins que s'aconseguia donar la forma desitjada. 

La tradició dels treballs a al forja ha perdurat fins els nostres dies, encara que el procés s'ha vist modernitzat gràcies a les innovacions tècniques en equip i maquinària com torsionadors, curvadors, plegadors i guillotines que permeten la forja del ferro en fred. Sense dubte, això ha permès un major nivell de producció i una reducció considerable dels costos de mà d'obra.

Avui en dia hi ha diferents tipus de mètodes de forja, com per exemple: la forja amb estampa i la forja isotèrmica. Gràcies a que els mètodes han canviat, també ho ha fet l'instrumentària amb la que es forja. Alguns d'aquests estris són: enclusa, martell, cisell, punxó, etc.

En un futur es volen utilitzar màquines per treballar el metall encara que hi ha gent que vol que el costum de la forja del metall segueixi com en els seus inicis. Avui en dia ja hi ha impressores 3D que fan els treballs dels forjadors. 
Resultado de imagen de impresora 3D forjador
FORJA CATALANA: establiment metal·lúrgic destinat a la producció de ferro a partir d'algun tipus de mineral amb una proporció aprofitable d'aquest metall.

QUÈ ES TREBALLA FÍSICAMENT AMB LA FORJA? El forjador treballava principalment els músculs dels braços ja que havia de fer força amb ells per poder treballar el metall. També treballava les espatlles i l'esquena ja que d'allí és d'on provenen els braços. Molts forjadors treballaven de peu i per aquest motiu estaven forts de cames.
Imagen relacionada

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LLENGUA ANGLESA: Eating habits

EDUCACIÓ FÍSICA: Entrenament a casa en temps de Covid-19

TECNOLOGIA: Les impressores 3D